Korte geschiedenis van Florida

Oorspronkelijk woonden er in Florida vooral indianenstammen totdat het werd ontdekt door Juan Ponce de Leon in 1513. Waarschijnlijk kwam hij aan land in St. Augustine in het Noord-Oosten van Florida. De eerste permanente Europese bezetting was tevens in St. Augstine in 1565 door Spanje. De indianen werden verdreven en er woedde tussen Spanje, Engeland en Amerika een hevige strijd om het te bemachtigen. Florida werd uiteindelijk Amerikaans grondbezit in 1821. Generaal Andrew Jackson was toen militair goeverneur en in 1823 werd de Eerste Kamer gevormd door William P Duval in Pensacola.

Florida werd op 3 maart 1845 toegevoegd aan Amerika als de 27ste staat. Jarenlang probeerde Amerika de laatste Seminoles uit Florida te verdrijven, dit leidde voortdurend tot conflicten, na de Seminole oorlogen volgde nog een burgeroorlog die zou duren tot 1865.

In 1885 bouwde ondernemer Henry Morrison Flagler het 540 kamers tellende hotel "Hotel Ponce de Leon" in St. Augustine. Dit was eigenlijk het begin van het massatoerisme naar Florida. Om de infrastructuur te verbeteren en zijn hotel beter bereikbaar te maken kocht Flagler The Jacksonville, St. Augustine & Halifax Railroad op. Dit zou later de eerste Florida East Coast Railway worden. Tegen 1912 had hij het spoorwegnet uitgebreid tot in Key West waardoor de gehele staat beter bereikbaar werd en er meer en meer toeristen de Sunshine State ontdekten.

Door de komst van Walt Disney World en Kennedy Space Center in de jaren 60 en 70 is er sprake van massatoerisme. Er werden almaar meer hotels en pretparken bijgebouwd en de economie nam een hoge vlucht. De staat blijft trouwens groeien en niemand die weet waar dit zal eindigen...

Het FloridaFun.Be team